menu

Thomas von Fürstenfeld

Ki az a Thomas von Fürstenfeld?

2019
március  8.

A blog megújulása után a tesztközönség értetlenül állt a blog címe előtt.

Úgyhogy most egy röpke szösszenet erejéig megállok, hogy magyarázatot adjak a talányra.

Ki az a Thomas?

Thomas az én kisfiam, aki nemsokára betölti a harmadik életévét, és nem mellesleg tegnap volt a neve napja. Az ő nevét viseli a blog.

Thomas von Fürstenfeld
Ezzel a csokibajússzal tutira hódítani fog

Tulajdonképpen nem is lenne szükség további magyarázatot fűzni a dologhoz, azonban az ember egy kíváncsi fajta, és amint megkapja a választ, rögtön indukálódik benne egy ellenállhatatlan kényszer, hogy megkérdezze a következőt:

Miért Thomas? Miért nem Tamás?

A rövid válasz: csak, mert mi Zsikével így döntöttünk.

A hosszabb válasz az, hogy azért Thomas, mert itt született Németországban, ide fog járni óvodába, majd pediglen iskolába - legalábbis ha minden a tervek szerint alakul -, a német lesz az anyanyelve is. Felnőttként majd megváltoztathatja a nevét, ha akarja, de úgy véltük, jobb helyzetből indul, ha legalább a keresztneve ismerősen cseng a német fülek számára.

Ugyanis én rendszeresen megszenvedem, hogy a családnevemet, mint keresztnevet azonosítják, mert olyanról, hogy „Iván”, már hallottak, illetve az utóbbi idők egy divatos cipőmárkája révén már a „Gábor” sem túl idegen, de semmiképp sem gondolnak rá úgy, mint keresztnév. Így vagyok aztán mindenhol alapesetben „Herr Gabor”, hogy aztán az első adandó alkalommal magyarázkodjak, hogy:

Meine Familienname ist Ivan.

Gabor cipőbolt
Gabor cipőbolt

Fotó: gaborshop24

És mi ez a „von Fürstenfeld”?

Természetesen nem a hivatlos neve. Én találtam ki, mert megtetszett. Előkelő, de mégsem fellengzős. Alapból kijárna Thomaskának egy bárói cím is ilyen névvel, HAHAHAH :D De most őszintén… Mennyire királyul hangzik már, nem?

Thomas von Fürstenfeld

Igazából semmi mást nem jelent, mint hogy „Thomas Fürstenfeldből”. Mivel Fürstenfeldbruckban lakunk, és van itt egy kolostor, annak a megnevezése meg „Kloster Fürstenfeld”. Na ebből lett a blog címe összekombinálva.